Pages

RX-Water - Kad Kredit & Ezy-Payment

Proses - Pengisian Borang Sahaja
Hubungi 019-6115828

Your Transport

Selesa di koc merah jambu

Friday, May 21, 2010
MENGHARUNGI perjalanan pergi dan balik selama dua jam 30 minit dari stesen KL Sentral - Pelabuhan Klang - KL Sentral dengan komuter merupakan satu pengalaman berbeza. Bagi mereka yang tiada pengalaman menggunakan pengangkutan awam itu tentu tidak boleh membayangkan bagaimana azabnya para penumpang bersesak-sesak seperti sardin dalam setiap gerabak.

Bagi penumpang wanita ia sudah tentu ia lebih mengazabkan. Bukan sahaja perlu bersesak dan kadang-kadang berebut-rebut dengan lelaki untuk masuk ke gerabak, tetapi terpaksa berhimpit-himpit.

Ada ketikanya disebabkan penumpang terlalu ramai penumpang wanita dihimpit lelaki. Ia sampai ke tahap dada bersentuh dada dan belakang bergeselan.

Situasi itu cukup meruncing pada waktu puncak iaitu dari pukul 6.30 pagi hingga 9 pagi dan pukul 4 petang hingga 8 malam.

Rencana selanjutnya, klik di sini

Wina - lebih aman hidup sekarang....Alhamdulillah
Read Full 0 comments

7 perkara TERLARANG di Facebook

Friday, May 14, 2010
Semua orang nak berfacebook. Mak cik jual jamu pun boleh ada facebook. Kat tempat kerja mahu pun dirumah, dok layan facebook. Kalau tak main farmville, mafia wars, cafe world, etc., dok update status mood i.e.

10 pagi - malas nak keje
11 pagi - masih malas nak keje
12 tgh hari - takda mood nak keje
1 petang - makan kari kepala ikan
3 petang - bengangnyaa....banyaknya keje
4 petang - kenapa keje banyak sangat ni
5 petang - cepatnya boss balik, makan gaji buta ka.... (yg dia tuh tak sedar diri)

Kalu tak pun update foto dan link plak kat kengkawan...update profile, files, etc. Facebook kini boleh dianggap sebagai autobiography database terbesar mengandungi berbillion profil. Maka tidak hairan la bila hackers atau fraudster berusaha untuk memecah masuk ke dalam Facebook sebab nak mencuri maklumat peribadi. Kita plak, sebab dah terlalu teruja nak berfacebook, selagi ada ruang, selagi itulah segala maklumat nak dipaparkan.

Disini saya sertakan 7 perkara TERLARANG semasa berfacebook:
1.Guna password yang lemah
2.Meletakkan tarikh lahir penuh
3.Tidak menggunakan sepenuhnya Privacy Control
4.Meletakkan nama anak di dalam caption
5.Mengatakan anda tiada di rumah
6.Membenarkan enjin carian (search engine) mencari anda
7. Membiarkan anak anda menggunakan Facebook tanpa pengawasan

Maklumat lanjut? Klik di sini.

Kata Barack Obama : Berhati-hatilah berfacebook jika kemudian nak jadi ahli politik, jangan menyesal pulak nanti org guna info dlm facebook tu nak hentam balik, almaklumlah muda-mudi sekarang sumer nak express themselve tapi otak tak cukup umur (lebih kurang la translation apa yg dia cakap tuh)
Read Full 0 comments

Lif pun tak selamat!

Tuesday, May 11, 2010
Apa nak jadi? Naik lif pun boleh menjadi suatu pengalaman yang menakutkan! ......walaupun lif tersebut dikawasan kondominium yang mempunyai kawalan keselematan. Inilah yang terjadi kepada dua beradik ini yang telah diserang dan disamun di dalam lif semasa naik ke rumah mereka di salah sebuah kondominium di Sunway. Antara gambar footage yang disiarkan daripada CCTV kondominium tersebut menunjukkan si penyamun sebelum itu berlegar di ruang hadapan lif sambil memerhatikan sesiapa yang boleh menjadi mangsanya. Lebih membahayakan Si Penyamun bersenjatakan pisau. Cerita lanjut klik disini

Moral of the story - duduk rumah tereslah, tak payah naik lif hehehe
Read Full 0 comments

Stop! Ladies only

Sunday, May 9, 2010
KTMB's "Pink coach - ladies only", "Koc merah jambu - Wanita sepanjang masa" cukup menyenangkan mereka yang bergelar wanita. Tak perlu risau nak bertempuh dengan kaum lelaki, yang pada zaman sekarang ni tanpa segan silu lagi berebut-rebut nak dapatkan tempat duduk. Snapshot adegan-adegan yang tak ingin anda tempuhi jika anda seorang wanita:

  1. kena tolak atau kena siku ngan lelaki, sakit woo
  2. kaki kena pijak plak, dah lah kasut diorg tebal (citer bab kasut ni, kasut diorg lagi selesa, takda masalah la kalau diorg ni berdiri lama)
  3. suka hati je sandar badan dia kat orang, dah la berat
  4. bau yang sungguh @#$#$% (Ya Allah, ampunkan dosaku dan kuatkanlah semangat hambamu ini)
  5. adegan touch n go...kurang ajar betul
Isu-isu ini nampak remeh tapi kalau dah hari-hari dok mengadap, pergi kerja dan balik rumah pun tension, nak buat kerja pun tak bersemangat, nak pandang muka suami pun tak larat. Silap-silap naik angin, hubungan jadi dingin, muka macam cengkodok penyek, blood pressure pun naik. Lelaki jugak yang susah hahaha.

So frens, ruangan blog ini secara amnya didedikasikan untuk wanita dan isu-isunya, tak kira lah kecil besar, tua muda, kurus ke gebu (hik hik hik). Guys are welcome too (sharing is caring maa). Turut disertakan pautan ke rencana/blog-blog menarik serta online shopping (this is a must). So do come and check out my blog for the latest info/products. Enjoy the ride...........
Read Full 0 comments

Kempen Kami Prihatin

 

Rank & Visitors

My Blog List

Easy Blog Trick

Female Online News

Blog Tutorial

© 3 Columns Newspaper Copyright by ♥♥♥♥♥♥ Koc Merah Jambu | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks