Pages

Your Transport

Friday, May 14, 2010

7 perkara TERLARANG di Facebook

Semua orang nak berfacebook. Mak cik jual jamu pun boleh ada facebook. Kat tempat kerja mahu pun dirumah, dok layan facebook. Kalau tak main farmville, mafia wars, cafe world, etc., dok update status mood i.e.

10 pagi - malas nak keje
11 pagi - masih malas nak keje
12 tgh hari - takda mood nak keje
1 petang - makan kari kepala ikan
3 petang - bengangnyaa....banyaknya keje
4 petang - kenapa keje banyak sangat ni
5 petang - cepatnya boss balik, makan gaji buta ka.... (yg dia tuh tak sedar diri)

Kalu tak pun update foto dan link plak kat kengkawan...update profile, files, etc. Facebook kini boleh dianggap sebagai autobiography database terbesar mengandungi berbillion profil. Maka tidak hairan la bila hackers atau fraudster berusaha untuk memecah masuk ke dalam Facebook sebab nak mencuri maklumat peribadi. Kita plak, sebab dah terlalu teruja nak berfacebook, selagi ada ruang, selagi itulah segala maklumat nak dipaparkan.

Disini saya sertakan 7 perkara TERLARANG semasa berfacebook:
1.Guna password yang lemah
2.Meletakkan tarikh lahir penuh
3.Tidak menggunakan sepenuhnya Privacy Control
4.Meletakkan nama anak di dalam caption
5.Mengatakan anda tiada di rumah
6.Membenarkan enjin carian (search engine) mencari anda
7. Membiarkan anak anda menggunakan Facebook tanpa pengawasan

Maklumat lanjut? Klik di sini.

Kata Barack Obama : Berhati-hatilah berfacebook jika kemudian nak jadi ahli politik, jangan menyesal pulak nanti org guna info dlm facebook tu nak hentam balik, almaklumlah muda-mudi sekarang sumer nak express themselve tapi otak tak cukup umur (lebih kurang la translation apa yg dia cakap tuh)

0 comments:

Kempen Kami Prihatin

 

Rank & Visitors

My Blog List

Easy Blog Trick

Female Online News

Blog Tutorial

© 3 Columns Newspaper Copyright by ♥♥♥♥♥♥ Koc Merah Jambu | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks